Президент СКУ зустрівся у Барселоні з представниками Європарламенту та Єврокомісії

Президент СКУ зустрівся у Барселоні з представниками Європарламенту та Єврокомісії

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час візиту до Іспанії зустрівся у Барселоні з директором представництва Європейського парламенту Сержем Баррера і директором Європейської комісії Мануелем Сапіро.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

За повідомленням, під час зустрічі сторони обговорили ключові питання щодо продовження захисту та соціального забезпечення для вимушено переміщених українців після березня 2025 року.

Також однією з важливих тем стала майбутня співпраця між СКУ та Європейською комісією щодо протидії російській дезінформації в ЄС та в Латинській Америці.

Водночас посадовці Європарламенту та Єврокомісії дали високу оцінку зусиллям України на шляху до Європейського союзу.

Вони також зазначили, що Європейський союз активно підтримує українців, які виїхали та проживають у Європі.

Нагадаємо, президент СКУ Павло Ґрод провів зустріч з євродепутатом від Королівства Іспанії Леопольдом Лопес Гіль у Представництві Єврокомісії в Іспанії, під час якої особлива увага була зосереджена у продовженні підтримки України у її стратегічному курсі вступу до ЄС.

Також сторони обговорили продовження виконання резолюцій Європарламенту і накладених санкцій проти Росії та негайне реагування на сучасні виклики у Європі, спричинені російською дезінформацією та гібридною агресією.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-