Посол з питань світового українства зустрілася представниками українських організацій у Варшаві

Посол з питань світового українства зустрілася представниками українських організацій у Варшаві

Фото
Укрінформ
Посол з особливих доручень МЗС України з питань світового українства Мар’яна Беца зустрілася у польському Центрі підтримки Українського дому з представниками українських громадських організацій у Варшаві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Польщі.

У зустрічі взяли участь очільники Українського дому, Об'єднання українців у Польщі, «Пласту» Польща, ВШколУ – Варшавської української Школи, Освітнього центру «Діти України».

Під час зустрічі увагу було приділено важливій ролі світового українства у протидії агресії РФ.

Мар’яна Беца також обговорила актуальні питання української громади у Польщі, розробки стратегії МЗС України із взаємодії зі світовим українством, ролі українських громадських організацій у допомозі тимчасово переміщеним громадянам України, а також адвокації членства України в ЄС і НАТО.

Крім того, за повідомленням посольства в Польщі, посол з особливих доручень МЗС України з питань світового українства відвідала кол-центр при посольстві України в Польщі.

Мар’яна Беца поспілкувалася з командою посольства та кол-центру про головні питання та проблеми, з якими звертаються українці в Польщі, зокрема ті, хто приїхав через війну.  

Вона висловила вдячність за роботу кол-центру і підкреслила важливість його подальшої діяльності для підтримки близько 3 мільйонів українців, які зараз перебувають у Польщі, гарантуючи захист їх прав та інтересів.

Нагадаємо, у січні 2023 року з послом з особливих доручень МЗС України з питань світового українства Мар’яною Бецою провели зустріч віцепрезиденти Світового конгресу українців  (СКУ), які представляють українців у регіонах Південної Америки, Африки, Європи, Азії, Австралії та Океанії.

Мар’яну Бецу призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ України з питань світового українства у листопаді 2023 року.

Фото: Посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-