Віцепрезиденти СКУ зустрілися з послом з питань світового українства

Віцепрезиденти СКУ зустрілися з послом з питань світового українства

Укрінформ
Віцепрезиденти Світового конгресу українців  (СКУ), які представляють українців у регіонах Південної Америки, Африки, Європи, Азії, Австралії та Океанії, провели зустріч з послом з особливих доручень МЗС України з питань світового українства Мар’яною Бецою.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Зустріч відкрив президент СКУ Павло Ґрод. Він подякував дипломатичному корпусу на чолі з Міністром Кулебою за постійну тісну співпрацю.

Сторони обговорили стратегію взаємодії з фокусом на адвокації інтересів України на її шляху до ЄС та НАТО, збереження української ідентичності, а також максимальну підтримку в реалізації прав українців закордоном.

Нагадаємо, Мар’яну Бецу призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ України з питань світового українства у листопаді 2023 року.

Зустріч з послом Бецою вже провела місія Світового конгресу українців (СКУ) в Україні. Сторони обговорили стратегію взаємодії, підсилення праці українських громад у світі, протидію асиміляції та виклики повʼязані з російським впливом на українських вимушених переселенців. 
Фото: estonia.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-