СКУ зібрав пів мільйона доларів на FPV-дрони для захисників України

СКУ зібрав пів мільйона доларів на FPV-дрони для захисників України

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) за підсумками фандрейзингової кампанії «Santa’s Birds – Птахи Санти» зібрав для потреб українських захисників 519 095 доларів США для придбання тисячі FPV-дронів. 

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

Зауважується, що до кампанії долучилися друзі України й українські громади в понад 25 країнах, зокрема у Франції, Великій Британії, Австралії, США, Канаді та Польщі. Загалом участь взяли 1193 благодійники. Це і громадські організації, і торгові палати, і підприємства.

«Світовий конгрес українців зробив значний внесок у зміцнення спроможностей Збройних Сил України. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, наш проєкт Unite With Ukraine надає потужну допомогу українським захисникам на фронті, парамедикам, та Силам територіальної оборони, закуповуючи та надаючи найнеобхідніше. Зокрема це тактичні медичні засоби, засоби безпеки, різноманітне спорядження, броньовані евакуаційні машини, безпілотники тощо», – заявив президент СКУ Павло Ґрод. 

Читайте також: Світовий конгрес українців передав допомогу бойовим медикам на передову

Директор ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» Андрій Потічний наголосив на важливості колективних зусиль українців та тих, хто підтримує Україну, по всьому світу для досягнення результатів.

«Кампанія «Птахи Санти» є яскравим прикладом того, як українська діаспора зміцнює бойові можливості Збройних сил України. Ця ініціатива – це конкретна дія, це не просто слова. Попри досягнутий прогрес, ще багато потрібно зробити», – наголосив Потічний.

Він висловив подяку всім жертводавцям за їхню невтомну підтримку захисників України.

«Ми вдячні українцям та друзям України з усіх куточків планети. Зокрема дякуємо австралійській громаді, яку очолює перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів, та Яремі Полатайку з Союзу Українських Організацій Австралії (СУОА), за їхню провідну роль у проведенні кампанії «Птахи Санти» в Австралії. Завдяки їхнім зусиллям, вдалося зібрати одну з найбільших пожертв від українських громад у світі. На ці кошти будуть придбані 80 FPV дронів вартістю 40,000 доларів США», – сказав Потічний.

Директор ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» також висловив вдячність Крістіану Борису, засновнику компанії Saint Javelin, та всій спільноті Saint Javelin за виняткову підтримку. 

Читайте також: Світовий конгрес українців забезпечив відновлення 50 вантажівок для Тероборони

Перші 500 FPV дронів, необхідні аксесуари та засоби зв’язку для наземних станцій вже закуплені та успішно доставлені до 215-го батальйону 125-ї бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, 109-ї бригади ТРО ЗСУ, 130-го батальйону 241-ї бригади ТРО ЗСУ та Батальйону Безпілотної Авіації ТРО ЗСУ, під військовою частиною А 4742. Процес закупівлі інших дронів триває. 

СКУ висловив вдячність усім, хто зробив внесок у кампанію «Santa’s Birds – Птахи Санти», наголосивши, що без їхньої щедрості цей величезний успіх був би неможливим. 

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців у межах ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» та канадський Robotics Centre передали для Державної прикордонної служби України дві потужні безпілотні системи Teledyne FLIR SkyRanger R70 канадського виробництва.

Також ініціатива СКУ «Unite With Ukraine» передала військовій частині А4742 батальйону безпілотної авіації Сил територіальної оборони Збройних сил України 15 безпілотних літальних апаратів Avenger.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-