Світовий конгрес українців передав Теробороні 15 ударних безпілотників

Світовий конгрес українців передав Теробороні 15 ударних безпілотників

Укрінформ
Ініціатива Світового конгресу українців (СКУ) Unite With Ukraine передала військовій частині А4742 батальйону безпілотної авіації Сил територіальної оборони Збройних сил України 15 безпілотних літальних апаратів Avenger.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

Зауважується, що п’ять батальйонів територіальної оборони на східному та південному фронтах отримають БПЛА українського виробництва, призначені для знищення бронетехніки й оборонних позицій противника з повітря вдень і вночі.

«411-й батальйон Сил територіальної оборони висловлює щиру подяку Світовому конгресу українців та «Unite with Ukraine» за допомогу. Завдяки цим фантастичним дронам тепер ми зможемо цілити по окупантах ефективніше й точніше. Щиро дякую, разом до перемоги!», – сказав тимчасово виконуючий обов’язки начальника логістики військової частини А4742, молодший лейтенант Тарас Петрушак.

Читайте також: Світовий конгрес українців передав допомогу бойовим медикам на передову

Дрон Avenger призначений для автономної роботи, зльоту з рук члена екіпажу та приземлення за допомогою парашутної системи посадки. Він живиться від батареї 22,2 В, 30000 міліампер на годину, використовує можливості відстеження GPS, а також наземну систему контролю. Avenger може літати на максимальну дальність 80 км, з тактичним радіусом 40 км і має тривалість польоту 80 хвилин. БПЛА може злітати на максимальну висоту 1500 м і розвивати максимальну швидкість 38 метрів за секунду завдяки розмаху крил 2430 мм. Система камери Runcum Thumb Pro W 4K використовується в цьому дроні, який може бути готовий до роботи менш ніж за 10 хвилин і нести навантаження до 4 кг.

Читайте також: Світовий конгрес українців доставив для Тероборони 15 екскаваторів

«Світовий конгрес українців доставив (три з п’яти) комплексів БПЛА «Avenger». Ці птахи здатні нести значну вагу, здійснювати необхідні скидання та знищувати ворожу техніку та райони дислокації противника в зоні бойових дій. Сподіваємось, ця допомога зможе врятувати життя наших хлопців і, відповідно, знищити якомога більше ворогів. Велика вдячність», – зазначив Олександр Музика, офіцер командування Сил тероборони ЗСУ.

Загальна вартість проєкту становить 233 500,00 доларів США або 8 420 000,00 грн.

«Тісна співпраця та координація з Силами територіальної оборони вже давно є пріоритетом «Unite with Ukraine». У нашій роботі з військовими ми розуміємо, що БПЛА є необхідністю зараз і сьогодні. Ми пишаємося тим, що можемо допомогти в цьому напрямку. Ми впевнені, що ці 15 «птахів» суттєво зміцнять спроможності наших захисників, і продовжуємо працювати, щоб зробити все можливе, щоб ще на крок наблизити перемогу України. Ці проєкти стали можливими лише завдяки нашим щедрим донорам і їхній підтримці. Я заохочую діаспору продовжувати інвестувати в українські Збройні сили та незалежність України», – сказав Андрій Потічний, директор ініціативи СКУ «Unite with Ukraine».

Читайте також: Світовий конгрес українців забезпечив відновлення 50 вантажівок для Тероборони

Світовий конгрес українців об’єднує 20-мільйонну українську діаспору у понад 60 країнах в один потужний голос. Платформа #UniteWithUkraine – глобальна благодійна ініціатива СКУ зі збору коштів на закупівлю та доставлення необхідного тактичного медичного обладнання, транспортних засобів та необхідних речей для підтримки захисників України. З березня 2022 року #UniteWithUkraine зібрала понад 54 мільйони доларів на підтримку Сил територіальної оборони та інших силових структур України.

Нагадаємо, СКУ 11 вересня 2023 року передав Силам територіальної оборони ЗСУ нову партію британських гусеничних бронетранспортерів у кількості 15 штук – тринадцять FV432, один CVRT Stormer та один CVRT Shielder.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-