Світовий конгрес українців забезпечив відновлення 50 вантажівок для Тероборони

Світовий конгрес українців забезпечив відновлення 50 вантажівок для Тероборони

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) у рамках своєї ініціативи Unite With Ukraine допомагає відновити для логістичних потреб Сил тероборони ЗСУ 50 повнопривідних вантажівок ГАЗ-66, частина з яких уже виконує свої задачі в зоні ведення бойових дій та в тилових районах. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Суть цього проєкту дуже проста – на фронті критично не вистачає повнопривідного військового транспорту, особливо зараз, коли ми плануємо великий наступ. Через це прийшла проста ідея, брати старі радянські машини, які вже були списані та чекали своєї черги на утилізацію, та давати їм друге життя», – повідомляє Віктор Шевченко, офіцер управління логістики штабу командування ТрО ЗСУ.  

За словами директора ініціативи Unite With Ukraine Андрія Потічного таке використання коштів є надзвичайно ефективним, адже нова така машина коштує десь приблизно 50 000-80 000$, а ремонтувати такі машини можна за 5000-8000$. 

Відновлення таких машин дуже непросте завдання, адже вони вже були списані та десятиліттями не отримували належного догляду. На допомогу у відновленні прийшли професіонали, такі як Андрій Подзега, директор підприємства, яке виконує ремонт автомобільної техніки для ЗСУ, і його команда професійних автомеханіків.

Андрій Подзега зазначає, що кожній з цих машин від 60 до 40 років і ці машини підлягають утилізації. Але відновлення цієї техніки виправдовує себе з точки зору технічних характеристик і для тих задач, які вони мають виконувати на фронті. Всі ці машини повнопривідні й при правильному підході до відновлення вони здатні виконувати ту роботу, яка на них покладається. 

«Відновлення кожної такої машини це важкий процес. Бо ситуація з кожною машиною унікальна, десь потребується ремонт шасі, а десь ремонт кузова. По факту це ремонт всієї машини, ремонт тих агрегатів, які вже не є придатними до експлуатації. Весь процес ремонту машин собою передбачає заміну гальмівної системи, паливної системи, ремонт кузова, встановлення кузова, встановлення тенту та інших деталей та механізмів необхідних для того, щоб машина їздила. Фактично відновлення однієї такої машини займає приблизно 20 діб», – розповів він.   

Президент СКУ Павло Ґрод заявив: «Саме завдяки тісній співпраці з військовими, а зокрема з керівництвом ТрО ми можемо послідовно та ефективно допомагати українському війську. Принцип нашої роботи – це чути військових та працювати з їхніми запитами, адже лише вони розуміють, яке саме обладнання їм потрібно. Машини – це розхідний матеріал на фронті та зараз існує гостра потреба, особливо в таких повнопривідних вантажівках. Саме тому Світовий конгрес українців і долучається до таких важливих ініціатив. Ми продовжуємо збирати кошти, співпрацювати з громадами та різними донорами, щоб продовжувати цей та інші проєкти ініціативи UniteWithUkraine».

Світовий конгрес українців у рамках своєї ініціативи #UniteWithUkraine, надав понад 40 мільйонів доларів допомоги Силам територіальної оборони, ЗСУ й іншим структурам безпеки, зокрема ТРО – 85 млн грн. Пожертви на допомогу було зібрано більш ніж у 70 країнах світу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Сили територіальної оборони ЗСУ отримали завдяки ініціативі СКУ Unite With Ukraine британські броньовані машини.

Крім того, СКУ доставив 15 екскаваторів JCB 3CX для Управління сил підтримки Командування Сил територіальної оборони Збройних сил України. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-