В Українському центрі у Вільнюсі провели різдвяний захід

В Українському центрі у Вільнюсі провели різдвяний захід

Фото
Укрінформ
В Українському центрі (Ukrainos centras) у Вільнюсі відбувся різдвяний захід, покликаний зміцнити віру у світле мирне майбутнє та показати незламність українських традицій та силу єдності.  

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

Під час заходу радник Президента Литви Томас Стончюс зачитав вітальне звернення від Першої леді Литви пані Діани Наусєдєнє. Також пані Діана Наусєдєнє передала для всіх гостей особливий подарунок – різдвяні прикраси «Крила янгола».

У своєму виступі заступник Посла України в Литві Віктор Гамоцький відзначив: «На жаль через зло, що прийшло на нашу землю, українські родини вже друге змушені зустрічати свята далеко від дому. Саме зустрічати, а не святкувати. Бо не на Батьківщині, бо не разом з рідними. Але точно не на самоті, бо щоденно ми відчуваємо щиру допомогу литовських друзів».

До заходу доєдналась віцеректор Vytautas Magnus University пані Вільма Бієйкєнє, яка привітала всіх із прийдешніми святами, побажавши терпіння тим, хто через страшну війну опинився далеко від своїх рідних й найшвидшої Перемоги народу України.

Під час події відбувся кінопоказ фільму-казки «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво», а також театралізований вертеп у виконанні дитячого колективу «Мрія» та виступ жіночого аматорського хору Українського центру. Гості центру взяли участь у різдвяних майстернях з виготовлення унікальних різдвяних виробів, що провели талановиті українські майстрині.

Після заходу на дітей чекали не тільки солодкі подарунки, але й українські книги в подарунок в рамках акції «Книжки без кордонів», що ініційована Першою леді України пані Оленою Зеленською.

Посольство подякувало кожному маленькому гостю за малюнки для захисників України. Усі малюнки разом з випеченим волонтерами печивом Український центр передав в Україну для ЗСУ.

Також вдячність висловлена проєктному менеджеру заходу Олесі Холодовій, команді Українського центру, ведучій Наталії Василевій, учасникам і керівникам творчих колективів AlekSandra Vasiliauske, Надії Адамчук, піаністці Олені Бобович, майстриням Tatjana Pinajeva, Анастасії Шаповаловій, Анні Васильєвій, Аліні Швець, Ганна Довбах, а також всім волонтерам, хто допомагав повернути радість та посмішки в життя українських дітей.

Нагадаємо, у Вільнюсі відкрився проєкт Міжнародної української школи (МУШ), який успішно розвивається у Франції, а відтепер започатковано і в Литві – український дитячий «Замок мистецтв».

Фото: Посольство України в Литві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-