У Вільнюсі відкрився «Замок мистецтв» Міжнародної української школи

У Вільнюсі відкрився «Замок мистецтв» Міжнародної української школи

Фото
Укрінформ
У Вільнюсі в понеділок відкрився проєкт Міжнародної української школи (МУШ), який успішно розвивається у Франції, а відтепер започатковано і в Литві – український дитячий «Замок мистецтв».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT

Нова освітня локація від МУШ працюватиме у вільнюському районі Жвєрінас розташованому на захід від центральної частини литовської столиці. У відкритті взяла участь Посол Франції в Литві Алікс Евера.

У «Замку мистецтв» містяться балетна та художня студії, театральний гурток, класи навчання музики, вокалу, живопису і скульптури, клуб для матусь. З дітьми з особливими освітніми потребами тут займатимуться психологи, логопеди, дефектологи. Також для них обладнано спеціальну сенсорну кімнату.

Міжнародна українська школа — державна міжнародна школа дистанційного навчання, яка працює за програмами Міністерства освіти і науки України.

Як повідомляв Укрінформ, з грудні в Литві почали продовжувати посвідки на проживання для українських біженців до 2025 року.

З січня по липень 2023 року Департамент міграції Литви видав іноземцям 86 372 посвідки на тимчасове проживання, це найбільша кількість посвідок на проживання в країні на пів року за останні 5 років. З них приблизно 60% отримали українці.

Фото: Олег Головатенко / LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-