Діаспора засудила рішення МОК допустити росіян і білорусів до Олімпіади-2024

Діаспора засудила рішення МОК допустити росіян і білорусів до Олімпіади-2024

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) засудив рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити спортсменів з Росії та Білорусі до участі під нейтральним прапором в Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.  

У Конгресі висловили переконання, що міжнародні спортивні змагання не повинні використовуватися для відбілювання геноцидної війни Росії в Україні, для приховування її злочинів проти людяності та для сприяння толерантності до війни та руйнування.

Тож СКУ приєднується до заяви міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби й закликає усіх партнерів України засудити рішення МОК щодо російських та білоруських спортсменів.

«Українська діаспора розчарована таким рішенням. Численні українські спортсмени стали на захист своєї країни і були вбиті. Спортсмени були вимушені рятуватися від війни, їхні будинки та тренувальну інфраструктуру розбомбили. І тепер МОК очікує, що українці вільно змагатимуться винуватцями всього цього, російськими спортсменами?», – прокоментувала рішення МОК голова Світової комісії спорту СКУ Рената Роман.

Водночас СКУ висловив щиру вдячність друзям України, які також засудили рішення МОК.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив росіян і білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-