Свято першого дзвоника відбулося в Українській суботній школі у Стамбулі

Свято першого дзвоника відбулося в Українській суботній школі у Стамбулі

Фото
Укрінформ
Розпочався новий навчальний рік в Українській суботній школі, яка діє при Українському товаристві Взаємодопомоги в Стамбулі – Ukrayna Dayanışma Derneği.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Стамбулі. 

На урочистому першому дзвонику виступив генеральний консул України Роман Недільський. Він зауважив, що важливо знати і памʼятати свої рідні традиції, вивчати українську культуру, мову та історію.

Генконсул висловив велику подяку всім, хто долучається до організації навчального процесу в українській школі.

«Ви виховуєте нове покоління патріотичних українців. Із цих стін потім виходять патріотичні діти – горді українці. Ми – горді нащадки наших предків. Ми – країна, якою сьогодні захоплюється весь світ. Давайте розповідати про це дітям», – зазначив генеральний консул України Роман Недільський на урочистому першому дзвонику», – сказав пан Недільський.

Він також поінформував, що цьогоріч до Української суботній школі в Стамбулі «вступили» понад 50 учнів.

Своєю чергою школа подякувала генконсулу Роману Недільському його дружині Людмилі Недільській, консулці Олені Ващенко та Генконсульству України в Стамбулі за постійну підтримку.

Окрема щира подяка висловлена Почесному консулу України у Текірдазі Вілалу за підтримку України й діяльності Українського товариства Взаємодопомоги в Стамбулі.

Книжками діток забезпечило Посольство України в Турецькій Республіці і Kyiv Yunus Emre за чудові книжечки для наших діток, а канцелярськими наборами –  SGDD - ASAM i UNICEF Türkiye.

Нагадаємо, у «Міжнародному ліцеї ім. Тараса Шевченка» у Стамбулі відзначили перше вересня і перший дзвоник.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі, Tetiana Fecan-Baştepe / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-