У Міжнародному ліцеї імені Шевченка у Стамбулі пролунав перший дзвоник

У Міжнародному ліцеї імені Шевченка у Стамбулі пролунав перший дзвоник

Укрінформ
У «Міжнародному ліцеї ім. Тараса Шевченка» у Стамбулі відзначили перше вересня і перший дзвоник.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Стамбулі.

На урочистому заході всі історії, вірші і пісні від учнів лунали про Україну, захисників та Перемогу. Майже усі учні ліцею - вимушені переселенці з України, які знайшли в Туреччині прихисток від війни РФ, зазначається у повідомленні. 

«Діти не повинні знати слово «війна», і ми, дорослі, маємо зробити все, аби уберегти їх від жахіть війни. Діти мають вчитися, гратися, мріяти, а не рятуватись від війни», - зазначив у своєму вітанні генконсул України Роман Недільський. 

У другій частині урочистого заходу учні ліцею взяли участь у онлайн-розмові Президента України Володимира Зеленського із учнями, які навчаються за кордоном. 

Президент України привітав усіх українців та українок із 1 вересня та «вперше презентував інноваційний освітній цифровий застосунок «Мрія», який незабаром зможе допомогти мільйонам школярів, батьків і вчителів ефективніше користуватися можливостями освітньої системи. 

"Я вже дуже вірю в нашу «Мрію». Бо найбільше хочу вірити у вас. У кожного й кожну. Хочу пишатися вами. Хочу, щоб українцям вдавалося. Усім. Хто навчається. Хто навчає. І хто мріє як батько, як мати, що дитина зможе. Зможе знайти себе в житті», - повідомляє про зустріч Офіс Президента України. 

Як повідомляв Укрінформ, міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявив, що за кордоном розпочали навчальний рік 500 тисяч українських дітей.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-