Канадська діаспора розкритикувала відмову НАТО від надання членства Україні

Канадська діаспора розкритикувала відмову НАТО від надання членства Україні

Укрінформ
Відсутність чіткого плану з прийому України до НАТО заохочує Росію продовжувати свою незаконну війну.

На цьому наголосила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій у коментарі Укрінформу.

На її переконання, ухвалена цього тижня заява країн-членів НАТО про майбутнє членство України в Альянсі принципово не відрізняється від рішення сумнозвісного Бухарестського саміту 2008-го року.

«П’ятнадцять років по тому українці досі чекають. Така двозначність НАТО дає змогу Путіну продовжувати війну проти демократії. Україна заслуговує на запрошення до НАТО вже сьогодні», – сказала Хичій.

Вона закликала прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо й очільників інших держав-членів НАТО «чітко заявити коли і як Україна стане членом НАТО».

«Україна хоробро обороняє свій суверенітет й незалежність від геноцидної російської агресії. Цим вона також захищає демократію та свободу у Європі. Український народ платить величезну ціну кров’ю та добробутом, відстоюючи європейську свободу й цінності, які поділяють усі члени НАТО», – зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня країни-члени НАТО під час саміту в Вільнюсі ухвалили комюніке, у якому, зокрема, визнали прогрес України на шляху євроатлантичної інтеграції та підтвердили, що майбутнє України – в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-