Посол в Румунії відвідав школу, де вивчають українську мову

Посол в Румунії відвідав школу, де вивчають українську мову

Фото
Укрінформ
Посол України в Румунії Ігор Прокопчук 22 червня під час офіційної поїздки до повіту Сучава відвідав восьмирічну школу комуни Балківці, у якій вивчають українську мову, та обговорив питання практичного забезпечення освітніх прав місцевої української нацменшини.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Румунії.

У рамках візиту пан Прокопчук провів зустріч з директором школи Міхаєлою Пінтріжел, педагогічним складом школи, а також з повітовим шкільним інспектором, відповідального за освіту української національної меншини повіту Сучава Ілієм Саучуком.

Читайте також: Румунія стає новим привабливим напрямком для українців

У ході зустрічі сторони також відзначили динамічну взаємодію між Україною та Румунією у сфері забезпечення прав національних меншин.

«Ознайомлено зі станом забезпечення прав румунської національної меншини України та наголошено на готовності української сторони до подальших спільних кроків, які відкриють нові можливості для розвитку партнерських зв’язків та проєктів для учнів та вчителів української національної меншини Румунії та румунської національної меншини України», – повідомили в диппредставництві.

Нагадаємо, у школі-гімназії у Бухаресті відбувся урочистий вечір для українських дітей та їхніх родин.

Фото: Посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-