Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту делегації СКУ до Італії

Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту делегації СКУ до Італії

Фото
Укрінформ
Делегація Світового конгресу українців (СКУ) відвідала Італію, де обговорила з місцевими політиками, дипломатами та громадськими діячами посилення підтримки України, європейську та євроатлантичну інтеграцію, а також протидію російській дезінформації.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За словами президента СКУ Павла Ґрода, уряд і народ Італії зробили та роблять дуже багато для прийняття, допомоги та підтримки українських біженців, які тікають від війни.

На зустрічі із депутатом нижньої палати Парламенту Андреа Касу Павло Ґрод подякував Італії за потужну і послідовну військову підтримку України. Лідер СКУ наголосив на важливості спільно з іншими країнами-членами ЄС посилювати санкційний тиск на Москву, щоб змусити Кремль зупинити його геноцидну загарбницьку війну.

Читайте також: Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту своєї делегації до Чикаго

Зауважується, що окрема важлива тема, яка була обговорена на всіх офіційних зустрічах Президента СКУ – визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу всіма державами світу.  

За повідомленням, питання координації міжнародної допомоги Україні у реалізації правосуддя щодо держави-агресора та підтримки санкційної політики обговорили на зустрічі лідера СКУ з Архиєпископом Полом Річардом Ґаллаґером, секретарем у справах стосунків Святого Престолу з державами. Павло Ґрод також торкнувся теми вимушених українських переселенців, підтримки їхнього перебування, психологічну допомогу та забезпечення їхніх національно-культурних прав.  

Президент СКУ також подякував за зусилля на підтримку України надзвичайному та повноважному послу України при Святому Престолі Андрію Юрашу.

«Про пріоритетність україномовної освіти, патріотичне виховання  дітей та підтримку молоді лідер СКУ говорив із надзвичайним і повноважним послом України в Італійській Республіці Ярославом Мельником. За офіційними даними, ще до 2022 року в Італії мешкало близько 270 тисяч українців, неформально їхня чисельність складала близько півмільйона», – поінформували в СКУ.  

Читайте також: СКУ висловив свої вітання новообраній Управі Європейського конгресу українців

Усебічна підтримка української держави та максимальна протидія російській дезінформації –  стали ключовими темами зустрічі з  Еліссою Голдберг, Надзвичайним і Повноважним Послом Канади до Італії. 

Крім того, на вже традиційній зустрічі з лідерами українських організацій і громад за участі владик Іренея та Діонісія, громадських активістів, освітян, представників українських академічних кіл Італії Президент СКУ розповів про пріоритети світового українства та шляхи підтримки української держави в ці найважчі часи. 

Як повідомляв Укрінформ, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод у рамках візиту до Європи під назвою «Підтримка України у найважчі часи» відвідав Німеччину та Францію. Італія стала заключною країною візиту.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-