Президент СКУ зустрівся з німецькими політиками та українською громадою у Берліні

Президент СКУ зустрівся з німецькими політиками та українською громадою у Берліні

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час поїздки до Берліна в рамках візиту до Європи «Підтримка України у найважчі часи» зустрівся з німецькими політиками та представниками української громади.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

З німецькими політиками пан Ґрод обговорив обговорити подальшу допомогу Україні та українським біженцям, змушеним тікати від жахів війни.

Під час зустрічі з українською громадою, серед якої були українські студенти, тимчасові переміщені особи та захисники України, які проходять реабілітацію в Німеччині, пан Ґрод обговорив важливість організації українського життя в Німеччині, поширення української мови та культури в освітніх закладах та створення українського дому в Берліні.

Павло Ґрод також відвідав дитячий садок, відкритий за сприяння Центральної спілки Українців Німеччини та її голови, Людмили Млош.

Окремо відбулась зустріч з представниками парафії благовірного князя Ігоря Чернігівського у щойно відкритій українській церкві Святого Тома. На зустрічі йшлося про важливість розбудови релігійних установ для українських громад.

«Щиро дякуємо Німеччині за теплий прийом і незабутні емоції! Працюємо далі задля підтримки України в найважчі часи!», – додали в СКУ.  

Нагадаємо, делегація Світового конгресу українців на чолі з Павлом Ґродом провела низку важливих громадських зустрічей у Чикаго (США), спрямованих на координацію зусиль для підтримки України.

Фото: СКУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-