У Скоп’є вшанували пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

У Скоп’є вшанували пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

Фото
Укрінформ
Посольство України разом з Громадою українців імені Лесі Українки 18 травня вшанували у Скоп’є пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Північній Македонії.

У диппредставництві нагадали, що 79 років тому було скоєно черговий злочин радянського тоталітарного режиму – примусова депортація кримських татар. 2014 року росія окупувала Автономну Республіку Крим і м.Севастополь. Вбивства, репресії, переслідування продовжують здійснюватися державою-агресором рф.

«Ми закликаємо світ допомогти українцям здолати державу-терориста рф. Допомогою є все – зброя, гуманітарна допомога, навчання, фінансова допомога, боротьба з дезінформаційними наративами рф, засоби для розмінування, психологічна підтримка, лікування, молитва», – закликали в Посольстві.

Крім того, у четвер провели ходу у вишиванках з українським і кримськотатарським прапорами та висадили квіти на Українській Алеї та біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Нагадаємо, Посольство України у Північній Македонії 13 травня долучилося до комеморативних заходів з вшанування пам’яті українського священника Олексія Моргуля (1887-1979)

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of North Macedonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-