В Анкару з дитячою виставою завітав львівський Перший театр

В Анкару з дитячою виставою завітав львівський Перший театр

Фото
Укрінформ
Анкару з виставою «Джерегеля весняночки» відвідав львівський Перший український академічний театр для дітей та юнацтва, який є найстарішим в Україні театром для дітей.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Завдяки злагодженій роботі вдалося привезти актрис театру до Анкари, організувати зустріч з українською громадою та презентувати чудову виставу. Приємно, що наш Перший театр вперше побував в Анкарі. Добрий початок для зміцнення присутності українського мистецтва в Туреччині», – наголосили в Посольстві України в Туреччині.

Нині Директор і художній керівник театру Юрій Мусак і головний режисер театру Ігор Задніпряний воюють на фронті, куди пішли добровольцями, керує театром Ірина Артим’як.

Метою візиту є популяризація української культури за кордоном, а також підтримка проєкту з евакуації дітей-сиріт «Дитинство без війни», який реалізує в Туреччині Фонд Руслана Шостака.

Вистава для дітей «Джерегеля весняночки» розповідає про старовинні українські звичаї, сповнена фольклорних ритуалів та демонструє також новітній дівочий ритуал закликання весни.

Нагадаємо, Українська спілка в Анкарі провела Шевченківські дні, організувавши поетичні читання поезій Кобзаря, фотовиставку його картин та виставку портретів поета, створених вихованцями української суботньої школи, ярмарок, концерт та благодійний аукціон.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-