Скільки українські біженці у Польщі планують витратити на Великдень – дослідження

Скільки українські біженці у Польщі планують витратити на Великдень – дослідження

Укрінформ
Понад половина біженців з України, які перебувають у Польщі, мають намір витратити на Великдень цього року від 101 до 300 злотих (880-2600 грн).

Як передає Укрінформ, про це свідчить опитування «Воєнні біженці з України. Великдень у Польщі», проведене Міграційною платформою EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Опитування показало, що майже 1/4 українських біженців, які перебувають у Польщі (24%), не планують святкувати Великдень, а більш ніж половина респондентів (55%) мають намір витратити не більше 300 злотих  (2600 грн) на великодні покупки та подорожі. Лише кожен п'ятий біженець (21%) декларує більші витрати.

Читайте також: Українські біженці у Польщі переконані, що після війни польсько-українські взаємини будуть кращими

Згідно з дослідженням, серед страв традиційної польської кухні, яким надають перевагу біженці, найчастіше згадуються голубці (37%) та український борщ (36%). Крім того, 30% респондентів зізналися, що їм найбільше подобається традиційний польський кислий житній суп журек, який менш відомий в Україні. До п’ятірки страв, які найчастіше обирають українські в Польщі також увійшли сирник (27%) і яблучний пиріг (шарлотка, 24%).

«Серед найсмачніших страв громадяни України на перших двох місцях вказують ті страви, які також є українською кухнею, тобто голубці та український борщ. Третє місце – типово польський суп журек», – зауважує операційний директор Міграційної платформи EWL Рафал Мруз.

Дослідження «Воєнні біженці з України. Великдень у Польщі» було проведено 23-28 березня 2023 року в різних містах та регіонах Польщі, зокрема Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Гданську та інших містах. У дослідженні взяли участь 400 громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, майже три чверті біженців з України, які перебувають у Польщі, планують залишитися у цій країні на Великодні свята. Майже половина з них проведуть цей час разом зі своїми родинами, які також перебувають у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-