На Міжнародному дні національної кухні у Будапешті представили українські страви

На Міжнародному дні національної кухні у Будапешті представили українські страви

Фото
Укрінформ
У Будапештській британській міжнародній школі відбувся Міжнародний день національної кухні, на якому було представлено український стіл, організований натхненною командою українських мам, чиї діти навчаються у школі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині, яке також долучилося до події.

Зауважується, що на українському столі був представлений широкий асортимент найсмачніших українських страв, у тому числі борщ, вареники з картоплею та вишнею, пиріжки з вишнею, творожна запіканка, канапки з салом, рулет з маком та інші смаколики. Не обійшлося і без традиційного українського напою – узвару.

За повідомленням, відвідувачі українського столу також мали можливість ознайомитися з українською культурою і традиціями, побачити українські вишиванки і тарілки з українським розписом, дізнатися, що таке дідух, коровай та писанки.

«Український стіл мав неабиякий успіх серед вчителів, батьків та учнів, які висловлювали щире захоплення смачною українською кухнею і багатою культурою та більшість з яких поверталася по додаткову порцію смаколиків. Дякуємо всім причетним за значну роботу та гідне представлення України!», – додали у диппредставництві.

Нагадаємо, торік у саду Будинку національностей у столиці Угорщини українська діаспора провела «День борщу».

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-