Діаспора провела у Будапешті «День борщу»

Діаспора провела у Будапешті «День борщу»

Фото
Укрінформ
Самоврядування українців 10-го району столиці Угорщини провело у саду Будинку національностей «День борщу», який цього року завдяки ініціативі Української асоціації «Єдність» перетворився в благодійну акцію – у рамках свята відбувся збір коштів на допомогу Україні, зокрема на закупівлю ліків для ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Самоврядування українців Кьобані.

«Казан класичного червоного борщу для гостей приготували Natália Margitics, Szvetlana Hugert та Василь Маргітич із самоврядування українців Кішпешту, зеленим борщем пригощали Олена Крущук, Szavcsuk Irina та Olena Kyrylenko з українського самоврядування Обуди, черкаський борщ на квашеному буряку приготував Віталій Майборода, а холодний борщ – Леся Якоб», – йдеться в повідомленні.

До цих борщів Лена Котельникова і Марина Шваб напекли пампушок, а Олеся Кондратюк наготувала канапок із салом.

Уже традиційно на святі було повно дитячих програм та розваг.

До благодійної акції залюбки долучилися молоді українські волонтери. Спільно була організована безпрограшна миттєва лотерея з великою кількістю цінних і цікавих призів та ярмарок-продаж патріотичних аксесуарів.

Також Галина Шевчук, одна з представниць Української асоціації «Єдність», разом з фотографами Olia Koberidze, Viktória Geiger, Risko Roman, Анною Маламет та Lily ankai-taylo організували стилізовану фотозону, де всі охочі змогли за добровільні внески отримати професійну фотосесію.

Всім разом вдалося зібрати 600 000 форинтів, які вже наступного тижня будуть відправлені на оплату медикаментів.

Нагадаємо, Українська асоціація «Єдність» і Товариство української культури в Угорщині організували біля Базиліки Святого Іштвана у Будапешті акцію «Azovstal. Free Mariupol defenders».

Фото: Kőbányai Ukrán Önkormányzat / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-