Діаспора провела у Будапешті акцію на підтримку полонених захисників Маріуполя

Діаспора провела у Будапешті акцію на підтримку полонених захисників Маріуполя

Фото
Укрінформ
Українська асоціація «Єдність» і Товариство української культури в Угорщині організували біля Базиліки Святого Іштвана у Будапешті акцію «Azovstal. Free Mariupol defenders».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині. 

Зауважується, що захід було проведено для привернення уваги до полонених захисників Маріуполя у рамках однойменної міжнародної акції.

«Учасники заходу засудили спроби росії щодо визнання терористичною організацією полку «Азов», який є підрозділом ЗСУ, до останнього утримував ворога під час оборони «Азовсталі» і бійці якого зараз перебувають у російському полоні», – йдеться в дописі.

Читайте також: Командир полку «Азов» Денис Прокопенко свій день народження зустрічає у полоні

Посольство подякувало організаторам та учасникам акції за підтримку України.

Водночас Українська асоціація «Єдність» наголосила, що оборона «Азовсталі» – справжній військовий подвиг за новітню історію людства.

«Захисники та захисниці до останнього утримували ворога ціною свого життя і здоров‘я, а зараз перебувають в російському полоні в незадовільних умовах, без можливості зв’язатися з рідними. Тому зараз ми маємо зробити все можливе, щоб визволити воїнів», – йдеться на фейсбук-сторінці асоціації.  

Нагадаємо, українські військовослужбовці тримали оборону Маріуполя понад 80 днів. 16 травня розпочалась евакуація захисників міста із заблокованого російськими загарбниками металургійного комбінату Азовсталь.

Після виведення українських військових, згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Як повідомляв Укрінформ, надзвичайний і повноважний посол України в Угорщині 20 червня під час зустрічі з мером міста Будапешт Гергеєм Карачонєм подякувала за підтримку, яку угорська столиця надає українським громадянам, що полишили батьківщину через агресію рф.

Фото: Українська асоціація «Єдність» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-