Посол подякувала меру Будапешта за підтримку українців

Посол подякувала меру Будапешта за підтримку українців

Укрінформ
Надзвичайний і повноважний посол України в Угорщині 20 червня під час зустрічі з мером міста Будапешт Гергеєм Карачонєм подякувала за підтримку, яку угорська столиця надає українським громадянам, що полишили батьківщину через агресію рф.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині.

«Посол поінформувала про ситуацію в контексті відбиття повномасштабної війни росії проти України і подякувала за підтримку, яку надає угорська столиця тим українським громадянам, які були змушені залишити свої домівки, рятуючись від російських загарбників, і знайшли прихисток в Угорщині, а також за гуманітарну допомогу, яка надається містом та його мешканцями Україні», – йдеться в дописі.

Читайте також: У Будапешті вшанували память загиблих за Україну

Своєю чергою мер Будапешта висловив солідарність з Україною та її народом у боротьбі за відновлення миру і територіальної цілісності нашої країни.

Гергей Карачонь також висловив сподівання, що вже цього тижня Європейська Рада ухвалить рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Нагадаємо, у парафії Кішпешта в Будапешті пройшов захід солідарності з Україною, у програмі якого звучали вірші Тараса Шевченка та українські пісні.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-