У Будапешті вшанували пам’ять загиблих за Україну

У Будапешті вшанували пам’ять загиблих за Україну

Фото
Укрінформ
У Будапешті в День пам’яті та примирення українська громада та представники Посольства України в Угорщині вшанували пам’ять усіх, хто загинув у Другій світовій війні, та тих, хто загинув, захищаючи Україну від російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині.

Після літургії та панахиди за загиблими за Україну в протидії російській агресії в церкві св. Михайла Надзвичайний і повноважний посол в Угорщині Любов Непоп звернулася до присутніх і наголосила, що «сьогодні ми вже не можемо сказати «ніколи знову», адже це «знову» вже прийшло на нашу землю – після восьми років гібридної агресії росія розпочала повномасштабний наступ 24 лютого і війна з усіма її жахіттями триває на нашій землі».

Читайте також: У Будапешті пройшов благодійний концерт на підтримку України

«Сьогоднішній рашизм у своїй ненависті до України та її народу поєднав все, що в собі уособлює нацизм зі сталінізмом разом взятими», – наголосила пані посол.

Також вона зауважила, що сьогодні, щоб повернути мир, потрібно об’єднати зусилля, зокрема, в наданні Україні необхідної зброї.

Крім того, повідомляється, що в рамках вшанування учні української недільної школи Будапешта «Рідна школа» та співачка Вікторія Рудник виступили з тематичною програмою.

До учасників заходу також звернулася Голова Товариства української культури в Угорщині, член правління Світового конґресу українців Ярослава Хортяні.

Нагадаємо, Національна заслужена капела бандуристів України ім. Г.Майбороди у рамках святкування Великодня виконала пісню «Ой, у лузі червона калина» в одному з найбільш знакових місць угорської столиці – на горі Геллерт, з якої видно увесь Будапешт.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-