У Будапешті пройшов культурний захід солідарності з Україною

У Будапешті пройшов культурний захід солідарності з Україною

Фото
Укрінформ
У парафії Кішпешта в Будапешті пройшов захід солідарності з Україною, у програмі якого звучали вірші Тараса Шевченка та українські пісні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Угорщині.

За повідомленням, вірші Шевченка читав відомий угорський актор Роберт Гараї, українські пісні виконувала українська вокалістка Ірина Пацулі, яка змушена була виїхати з Києва внаслідок повномасштабного російського нападу на Україну. Угорські акторки Анна Трокан, Камілла Фатьол, Дорка Гріллуш та Дора Надь зачитали уривки записів очевидців російських звірств у Маріуполі, Києві та інших містах.

Читайте також: У Будапешті на Великдень капела бандуристів виконала «Ой, у лузі червона калина»

До учасників заходу звернулися пастор Міклош Івані, депутат Державних Зборів Угорщини Іштван Хіллер, мер Кішпешта Петер Гайда, Голова самоврядування українців Кішпешта Наталія Маргітич.

Пастор Габор Івані, звернувшись до присутніх, також передав Послу України в Угорщині Любові Непоп кошти, зібрані парафіянами на підтримку України.

Зауважується, що всі виступаючі наголошувати на важливості поширення правдивої інформації про російську війну проти України, а також висловлювали солідарність з українським народом.

Читайте також: У Будапешті вшанували память загиблих за Україну

Звертаючись до присутніх, пані посол Любов Непоп подякувала за підтримку, яку угорські люди демонструють щодо України, за допомогу нашим співгромадянам, які зараз тимчасово перебувають в Угорщині, і за гуманітарну допомогу.

Також вона наголосила на важливості підтримки партнерами обороноспроможності України, від чого залежить те, наскільки швидко вдасться змусити російську армію піти з української землі і скільки життів українців вдасться зберегти.

Нагадаємо, у Культурному центрі Ференцвароша в Будапешті з великим успіхом пройшов другий в Угорщині благодійний концерт Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І.Майбороди у рамках європейського турне Капели бандуристів під назвою «З Україною у серці».

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Посольство України в Угорщині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-