Українська діаспора закликала Американську кіноакадемію зупинити російський вплив

Українська діаспора закликала Американську кіноакадемію зупинити російський вплив

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) звернувся до президента Американської Кіноакадемії із закликом припинити російський вплив та прийняти відповідні рішення щодо фільму Top Gun: Maverick, фінансованого російським олігархом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

З таким зверненням Конгрес виступив напередодні 95-ї церемонії нагородження премії «Оскар» від Американської Кіноакадемії, яка відбудеться 12 березня в Лос-Анджелесі.

У відкритому листі президента СКУ Павла Ґрода до президентки Академії кінематографічних мистецтв і наук Джанет Янг і членів Ради керуючих ідеться, що Світовий конгрес українців висловлює серйозну стурбованість впливом росії на голлівудську кіноіндустрію. Зокрема, щодо номінування стрічки Top Gun: Maverick на шість нагород 95-ї церемонії вручення премії «Оскар», включно з номінацією «найкращий фільм». 3 січня 2022 року LA Times повідомило, що фільм фінансував дмитро риболовлєв, російський олігарх, який потрапив під санкції України.

«Фінансування риболовлєвим Top Gun: Maverick не було оприлюднено, і є вагомі підстави вважати, що участь олігарха могла призвести до цензури з боку Кремля. На відміну від оригінального фільму, у Top Gun: Maverick немає прямого чи опосередкованого посилання на росію. Навряд чи це збіг. Голлівуд повинен бути пильним і прозорим щодо використання російських грошей для прокремлівської цензури в майбутньому», – заявив Ґрод.

Тож СКУ закликав Академію:

1) однозначно відхилити фільми з будь-якими прямими чи непрямими інвестиціями російських олігархів або інших учасників геноцидної війни росії проти України;

2) переглянути відповідність Top Gun: Maverick до участі у 95-й церемонії вручення премії Оскар; 

3) виступити з різкою заявою на цьогорічній церемонії нагородження, засудивши війну росії проти України та будь-які спроби вплинути на Голлівуд та американське суспільство.

«Разом ми здатні зробити все можливе, щоб зупинити воєнні злочини росії проти українського народу», – наголошується в листі.

Як повідомляв Укрінформ, президент СКУ виступив із заявою до річниці повномасштабного вторгнення росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-