Президент СКУ виступив із заявою до річниці повномасштабного вторгнення росії

Президент СКУ виступив із заявою до річниці повномасштабного вторгнення росії

Відео
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, перебуваючи у штаб-квартирі ООН, оприлюднив заяву до річниці від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у війні, що триває дев’ять років.

Як передає Укрінформ, відповідна заява оприлюднена на сайті СКУ.

«Тут, в ООН, існує чіткий розподіл між державами-членами. Є маленька група країн-тиранів, таких як Білорусь, Сирія, Північна Корея, які сліпо, на свій страх і ризик, підтримують росію; інша – невелика група країн, які тримають нейтралітет; і основна група – це переважна більшість цивілізованих країн, які підтримують Україну та вірні Статуту ООН», – сказав він.

Павло Ґрод наголосив, що не може бути нейтралітету, коли чиниться зло. Ті країни, які дотримуються нейтралітету, по суті, дозволяють Росії безкарно вбивати, катувати, ґвалтувати, депортувати людей та знищувати націю.

«Світовий конгрес українців разом з українськими громадами по всьому світу невтомно працювали з державами-членами ООН, щоб забезпечити максимальну підтримку народу України, який захищає свої домівки та своїх громадян від геноцидної війни росії», – сказав очільник СКУ.

Читайте також: Світовий конгрес українців придбав 25 британських броньовиків для тероборони ЗСУ

Він додав, що Українці боронять свою націю від жорстокого вторгнення та ракетних атак росії завдяки Збройним Силам, армії волонтерів, потужній підтримці міжнародної спільноти та відданій українській діаспорі. Українські громади по всьому світу надають як безпосередню допомогу Україні, так і забезпечують максимальну підтримку від урядів своїх країн.

«Сьогодні ми повинні надати Україні максимальну військову підтримку для захисту та звільнення свого народу від російської окупації. Ми також повинні забезпечити притягнення росії до відповідальності, і саме тому ми закликаємо всі країни-члени ООН підтримати створення спеціального Міжнародного трибуналу для засудження росії за воєнні злочини та її керівництво за злочини агресії. Ми повинні запровадити потужні санкції, які паралізують економіку росії, аби припинити здатність фінансувати цю війну та завдавати ракетних ударів майже щодня по цивільному населенню України», – закликав Павло Ґрод.

Читайте також: Ініціативу Світового конгресу українців Energize Ukraine презентували в США

Він висловив переконання, що росія має бути ізольована та покарана за всі ті вбивства, тортури, сексуальне насильство, руйнації та повну зневагу до міжнародного порядку, заснованого на правилах. Вона повинна бути виключена з усіх міжнародних організацій, її спортсмени мають бути відсторонені від участі в Олімпійських іграх та всіх інших міжнародних змаганнях; а пропагандисти та апологети мають бути вигнані з усіх міжнародних майданчиків.

«Ми, світове українство та друзі України, повинні продовжувати адвокаційну роботу з нашими урядами та доносити до суспільства чітке розуміння – те, що зараз відбувається в Україні, є геноцидом. Без потужної підтримки громадянського суспільства, наші уряди не матимуть мотивації підтримувати Україну. Тому наша спільна відповідальність, як індивідуальна, так і колективна, в тому, аби вже сьогодні змінити ситуацію в Україні. Колись ваші діти та онуки запитають – що ви зробили, щоб рятувати життя українців і забезпечити Перемогу України у її війні за незалежність?», – ідеться в заяві.

Читайте також: СКУ закликав світове українство терміново вжити заходи для недопущення росіян до Олімпіади

Павло Ґрод висловив переконання, що Україна переможе. Проте залишається питання коли та якою ціною? Скільки життів буде втрачено, а майбутнє людей знищено?

Тож президент СКУ закликав світове українство змінювати ситуацію, аби зупинити Росію зараз.

Крім того, він зауважив, що зараз увесь цивілізований світ виходить на вулиці міст, аби висловити свою підтримку та відданість народу України. Понад 300 міст по всьому світу приєдналися до акції Світового Конгресу Українців «Єднаймося з Україною».

Нагадаємо, Надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН 23 лютого ухвалила резолюцію «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні».

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-