У Франції у рамках благодійної акції запалюватимуть свічки за Україну

У Франції у рамках благодійної акції запалюватимуть свічки за Україну

Укрінформ
Французька благодійна організація «Діло Сходу» (l'Œuvre d'Orient) організовує акцію під назвою «Ланцюг світла для України», що триватиме впродовж Великого Посту, в той час, як в Україні розпочався другий рік широкомасштабної війни.

Як передає Укрінформ, про це пише українська редакція VaticanNews.

За повідомленням, організація «Діло Сходу», що з 1924 року підтримує християн в Україні, пропонує католицьким дієцезіям, парафіям і школам по всій Франції запалити свічку під час Великого Посту в молитві за всіх українців.

Пожертви, які зберуть під час акції, що триватиме до 9 квітня, направлять на підтримку Української греко-католицької церкви в її служінні своєму народові.

Асоціація планує розповсюдити 20 000 свічок із зображенням українського прапора та греко-католицького хреста усім, хто має намір приєднатися до діла милосердя у молитві за припинення війни в Україні. До кожної свічки додаватимуть картку з молитвою про мир.

Читайте також: У Ніцці українці провели низку акцій до річниці вторгнення рф

Зауважується, що від самого початку широкомасштабної війни організація «Діло Сходу» засвідчила свою солідарність з терплячим українським народом, розвиваючи гуманітарну місію.

Нещодавно, напередодні Різдва, у відповідь на дефіцит електроенергії, працівники асоціації доставили в Україну 42 генератори, щоб допомогти впоратися з холодом та перебоями в електропостачанні. Генератори розподілили між греко-католицькими парафіями та сім'ями Києва, Харкова та Чернівців.

Раніше асоціація надсилала в Україну машини швидкої допомоги та кілька сотень тон речей найпершої потреби. Благодійники працюють безпосередньо з сім'ями або громадами, які постраждали від війни, пов'язуючи їх з французькими громадами для створення мережі солідарності.

Задля ширшого аналізу потреб вимушено переміщених українців та активного реагування на виклики, співробітники «Діла Сходу» декілька разів їздили до України з гуманітарними місіями.

Як повідомляв Укрінформ, у галереї Гранд Пале в Парижі 20 лютого відбулася імерсивна виставка «Україна: рік стійкості, культура опору», на якій представили шедеври Тараса Шевченка та художниці Марії Примаченко, а також кадри журналістського фото війни в Україні.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-