У Грузії відкрили виставку плакатів до річниці повномасштабного нападу рф на Україну

У Грузії відкрили виставку плакатів до річниці повномасштабного нападу рф на Україну

Фото
Укрінформ
У Тбілісі, у Національній Парламентській бібліотеці Грузії, презентували виставку плакатів «Креативний спротив», присвячену роковинам початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Грузії.

Виставку організовано за сприяння Посольства, НДО N Studia та української благодійної організації Unite Together у колаборації з Київською організацією національної спілки художників України, Київським національним університетом культури та мистецтв, Київським університетом культури.

«Представники української громади й діаспори, грузинської громадськості мали можливість ознайомитися з роботами студентів графічного дизайну двох відомих київських університетів, які створювалися в доволі жорстких умовах – на ноутбуках в евакуаційних поїздах, у бомбосховищах зі зникаючими електрикою та Інтернетом, під час комендантської години, й навіть на тимчасово окупованих українських територіях», – ідеться в повідомленні.

Кураторка виставки Ірина Понько відзначила, що «роботи виконувалися під сирену, в стані емоційного напруження, депресії через розлуку з сім'єю і далеко від дому, але завжди з вірою в безперечну майбутню Перемогу нашої України».

«Сучасне плакатне мистецтво має неоціненну здатність швидко реагувати на події, що відбуваються у світі. Воно формує колективну думку та привертає увагу до актуальних проблем. І молоді автори продемонстрували не тільки свою громадянську позицію щодо війни в Україні, але й високий рівень виконання робіт», – зауважили у Посольстві.

Також у рамках виставки відбувся показ українського документального фільму «Як вижити, коли тебе вбивають», який є своєрідною інструкцією з виживання групи мешканців міста Гостомель на початку окупації Київщини російськими військами.

Нагадаємо, у Молодіжному центрі Собору Святої Трійці у Тбілісі відбулася виставка картин українських і грузинських дітей на тему «Мирне майбутнє».

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-