У Нідерландах майже половина українських біженців знайшли роботу

У Нідерландах майже половина українських біженців знайшли роботу

Укрінформ
Майже половина українців, які через війну були змушені покинути свої домівки та опинилися в Нідерландах, знайшли оплачувану роботу.

Про це свідчать дані, опубліковані Статистичним управлінням Нідерландів, повідомляє Укрінформ з посиланням на parool.nl.

«Майже половина українців, які тікали від війни, знайшли роботу в Нідерландах протягом восьми місяців», – йдеться у повідомленні.

За підрахунками статистичного відомства, 46% із 65 тисяч українських біженців віком від 15 до 65 років працюють за наймом.

Точкою вимірювання для цього було 1 листопада минулого року, на 1 липня це було ще 35%.

Серед українських біженців багато хто працює неповний робочий день, бо мають дітей і відвідують мовні курси.

За викликом працює 26%, через агентства – 43%, мають іншу тимчасову роботу – 28%.

58% українців працювали менш ніж 25 годин на тиждень. 13% українців працюють повний робочий день. Проте кількість робочих годин збільшується.

Більшість українців (56%) працюють у сфері бізнес-послуг. Крім того, багато біженців працюють у сфері гостинності.

Читайте також: Робота для українців у Європі: де можна знайти та скільки заробити

Значна більшість біженців з України – жінки та діти. Вони проживають у міських приймальних центрах для біженців, приймаючих родинах, родичів чи знайшли житло самостійно. Деякі українці, які перебувають у великих муніципальних центрах прийому громадян, шукають власне житло, але заробляють надто мало на новій роботі в Нідерландах, щоб мати можливість орендувати житло.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни росії в Україні Нідерланди прийняли близько 92 тисяч українців.

Більшість програм в країні створюються на місцевому рівні й часто муніципалітетами з акцентом на пошук роботи, вивчення мови, англійської або нідерландської, культурно-розважальних заходах.

Нагадаємо, станом на грудень 2022 року Нідерланди прийняли близько 92 тисяч українців від початку повномасштабної війни росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-