В українському соборі в Римі відбувся благодійний концерт італійського хору

В українському соборі в Римі відбувся благодійний концерт італійського хору

Фото
Укрінформ
Відомий італійський хор «Roma Gospel Choir» дав благодійний концерт у прокатедрі Святої Софії Української греко-католицької церкви у Римі з метою збору коштів для українських дітей, що постраждали від розпочатої росією війни.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило релігійне товариство «Свята Софія».

«Прославляючи Бога своїми голосами, учасники хору також хотіли привернути увагу італійського суспільства до теми війни в Україні та продемонструвати свою солідарність з українським народом, що вже майже 11 місяців обороняє свою Незалежність. Благодійний концерт на підтримку нашого народу хор організовує не вперше», – йдеться в дописі.

Диригентка хору Mariangela Topa назвала їхній концерт молитвою, адже у своєму репертуарі хористи виконують духовні музичні твори.

«У цей вечір, у соборі Святої Софії ми спільно молимось за Україну і її народ, що переживає темні часи. Це велике благословення для нас – спричинитися до допомоги дітям, які постраждали внаслідок страшної війни», – зазначила вона.

За повідомленням, перед виконанням кожну композицію представляли слухачам, пояснюючи її значення. Публіка, серед якої були присутні як українці, так і італійці, бурхливими оплесками дякувала за неймовірне звучання голосів у спільній прославі нашого Спасителя.

Наприкінці концерту ректор прокатедри Святої Софії отець Марко подякував хорові за ініціативу допомоги Україні в такий спосіб, пояснюючи значення спільної молитви в часі Різдва Христового.

«Глава нашої Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав у цьогорічному різдвяному посланні закликав українців колядувати та прославляти Бога. Щоб в устах українців радість різдвяної коляди перетворилася на гімн перемоги над російським загарбником. Він закликав колядувати міста і села, віруючі родини в Україні та на поселеннях, волонтерів та активістів, військових та медиків. Тому що радість від прославлення Бога дає силу витримати ці складні часи. Тож, з щирого серця дякуємо за спільну молитву. Нехай Ваші чудові голоси завжди прославляють Господа», – побажав він.

У товаристві додали, що на завершення, щоб ближче познайомити італійський хор з українською культурою, усім його учасникам подарували календар «Коло», виданий «Святою Софією» для українців-католиків. Календар демонструє та декількома мовами розповідає про головні українські традиції та звичаї.

Нагадаємо, у прокатедрі Святої Софії Української греко-католицької церкви у Римі відбулися богослужіння за всіх загиблих під час війни в Україні, які очолив владика Діонісій, апостольський екзарх для українців-католиків візантійського обряду в Італії.  

Фото: релігійне товариство «Свята Софія» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-