У соборі Святої Софії в Римі помолилися за загиблих під час війни в Україні

У соборі Святої Софії в Римі помолилися за загиблих під час війни в Україні

Фото
Укрінформ
У прокатедрі Святої Софії Української греко-католицької церкви у Римі відбулися заупокійні богослужіння за всіх загиблих під час війни в Україні, які очолив владика Діонісій, апостольський екзарх для українців-католиків візантійського обряду в Італії.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці релігійного товариства «Свята Софія».

За повідомленням, співслужили єпископу парох катедрального храму о д-р. Петро Голіней, Протоархимадрит Василіянського Чину ієромонах Роберт Лисейко, Генеральний вікарій ієромонах Ілля Броновський, настоятель Протоархимадричого осідку ієромонах Даниїл Дербаль, віцеректор Української Папської Колегії ієромонах Бернард Підгірний і віцеректор собору о. Дмитро Кудін.

Парафіяльна спільнота Святої Софії взяла участь у богослужіннях, молячись за вічний упокій усіх невинно вбитих російським агресором та усіх українських Героїв, які загинули, захищаючи нашу Незалежність.

Під час проповіді екзарх наголосив на присутності Ісуса Христа в теперішніх випробуваннях українського народу.

Читайте також: Товариство «Свята Софія» у Римі отримало відзнаку за допомогу біженцям з України

«Сьогоднішнє Євангеліє дуже значуще для ситуації, яку ми переживаємо. Пригадаймо, що, коли Ісус дізнався про вбивство Йоана Іродом, Його це дуже заболіло. Сьогодні ми переживаємо велике страждання і смуток, оскільки вбивають наших братів і сестер. Але Ісус сумує з нами. Він пережив таке ж в оливному саду, коли бачив страждання, які мусить перенести», – сказав владика Діонісій.

Він закликав вірян зберігати у серцях надію на воскресіння.

«Важливо сприйняти той факт, що ми продовжуємо терпіти з Христом. Але ми не є самотні у наших стражданнях. І наші загиблі не є самі – вони перейшли у вічне життя, захищаючи свою державу. І наш сум переходить в надію Воскресіння. Ми терпимо, страждаємо, вболіваємо, плачемо, але маємо надію, що прийде Воскресіння з мертвих для тих, хто віддав життя за нас. А також віримо у Воскресіння нашої держави. Єднаймось з Христом і держімо у серцях надію на Воскресіння», – продовжив єпископ.

У товаристві «Свята Софія» додали, що по завершенні богослужіння священнослужителі провели Панахиду, щоб молитовно вшанувати пам'ять усіх невинно вбитих під час несправедливої війни в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у подвір’ї собору Святої Софії у Римі для понад 500 дітлахів, які були змушені полишити Україну через повномасштабне вторгнення рф, організували справжнє свято із сюрпризами та цікавими активностями.

Фото: Свята Софія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-