СКУ уклав меморандум про співпрацю з Міноборони України

СКУ уклав меморандум про співпрацю з Міноборони України

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) уклав комплексний Меморандум про співпрацю з Міністерством оборони України, який розширює та формалізує поточний рівень співпраці та підтримки, яку СКУ надає Міноборони з 2014 року, а також з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, документ створює рамки співпраці для розробки єдиної оборонної інформаційної політики України та колективної протидії російській дезінформації в усьому світі. Сторони співпрацюватимуть у стратегічних комунікаціях та визначенні підтримки для найбільш нагальних потреб, які СКУ може надати через cвій проєкт UniteWithUkraine, що на сьогодні зібрав понад 40 мільйонів доларів США на підтримку захисників України.

«Ключовою сферою нашої співпраці буде протидія російській дезінформації в усьому світі. Москва вкладає значні ресурси в поширення неправдивих наративів, залякування та розпалювання ворожнечі проти українців. Росія перетворила інформацію на зброю для спотворення правди, маніпулювання демократіями, спричинення розколу між націями й виправдання своєї геноцидної війни в Україні, а також порушення верховенства права та глобального порядку безпеки. Підтримайте щедрою пожертвою кампанію СКУ UniteWithUkraine , щоб ми могли ще ефективніше протистояти російським дезінформаційним кампаніям та підтримувати відважних жінок і чоловіків, борців за свободу на передовій, в Україні», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Читайте також: Світовий конгрес українців отримав почесну відзнаку Президента Зеленського

Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр подякувала членам СКУ й «усім українцям Світу» за беззаперечну підтримку України у боротьбі проти російської агресії.

«Наша стратегія – єдиним голосом у всьому світі говорити правду. І ми продовжимо це робити. Аби міжнародне співтовариство мало чітке й об’єктивне уявлення про події, які насправді відбуваються в Україні. Аби увесь світ знав про героїчну боротьбу української нації за своє існування», – наголосила заступниця Міністра оборони.

У рамках співпраці з Міністерством оборони України Світовий конгрес українців надаватиме всебічну підтримку головному медійному майданчику сил оборони та безпеки України Military Media Center. Метою Центру, створеного у серпні 2022, є просування єдиної інформаційної політики щодо відсічі збройної агресії російської федерації проти України.

Нагадаємо, у грудні президент Світовий конгрес українців Павло Ґрод, який очолював делегацію СКУ в Україні, обговорив із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр подальшу співпрацю між СКУ та міністерством.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-