На різдвяному ярмарку у Брюсселі презентували українські страви

На різдвяному ярмарку у Брюсселі презентували українські страви

Фото, відео
Укрінформ
Посольство разом з українською громадою в Бельгії презентували у Брюсселі стенд української традиційної кухні на різдвяному фестивалі «Schuman Lights Up», де Польща, Нідерланди, Португалія, Румунія, Шотландія, Уельс, Іспанія, Болгарія також представили свої традиційні страви.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Бельгії.

«Український борщ і пампушки з часником, вареники, голубці, млинці, львівський сирник, печиво, канапки з салом та оселедцем білі гриби, домашні ковбаси. Але це ще не все. В Бельгії знаходиться активна кримськотатарська громада, яка приготувала багато смаколиків для іноземних друзів: самсу, пахлаву медову, пироги та ін. Адже #КримЦеУкраїна і всі мали можливість переконатись, яка багата українська кухня», – ідеться в дописі.

Крім того, було організовано спеціальний аукціон від The Whisky.be з продажу унікальної пляшки міцного напою, який був виготовлений з метою підтримки України. Отримані кошти підуть на гуманітарну допомогу Україні.

Під час заходу ансамбль Camerata Brima Folk виконав різдвяні українські колядки для іноземних гостей.

Посольство висловило особливі слова вдячності представникам української громади за допомогу в приготуванні українських страв, зокрема команді Action Ukraine EU, а також усім, хто долучився до того, щоб український стенд був представлений якнайкраще.

Нагадаємо, біженці з України відкрили різдвяний ярмарок у болгарській столиці Софії, де представили свою національну кухню, ремесла та традиції під час свят.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-