Українські активісти у Стамбулі закликали білорусів не підтримувати рф

Українські активісти у Стамбулі закликали білорусів не підтримувати рф

Фото
Укрінформ
Активісти української та кримськотатарської діаспори в Стамбулі провели мітинг під консульством білорусі та закликали громадян цієї країни задуматися над майбутнім своїм і своїх дітей та не підтримувати росію у війні проти України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

“Білоруси, ви не повинні підтримувати росію у її військовому божевіллі. Вам потрібно жити, ростити своїх дітей, розвивати свою культуру та підіймати свою країну. Не примушуйте наших воїнів застосовувати зброю проти ваших воїнів. Не йдіть в Україну вбивати наше та ваше майбутнє”, – йдеться в тексті заяви.

Також діаспоряни наголосили на тому, що кожна держава має свої мову, культуру, кордони й не повинна бути задвірком іншої.

"І для Білорусі це також важливо, якщо Білорусь – це незалежна держава, а не задвірки росії. А саме в тому, що ви – прислуга кремля, вас і намагаються переконати. Пора вже всім зрозуміти та пояснити іншим, що Білорусь – незалежна держава, яка має право на свою думку, свою політику, на чолі якої стоятимуть інтереси громадян Білорусі насамперед”, – наголошується у зверненні.

Українці закликали білорусів не йти на війну проти України, не підтримувати війну рф проти нашої держави.

“Ви готові до цього? До сорому за свою країну, до докорів сумління, до постійного страху за сім'ї, до оплати підвищених податків; до того, що ваші діти через те, що ваша країна опиниться в ізоляції разом із росією, будуть фактично у в'язниці, зазнаючи тортур і насильства з боку кремля та його поплічників? І коли росія вирішить убивати ваших громадян, за вас ніхто не заступиться”, – йдеться у зверненні.

Текст було підготовлено білоруською, турецькою та російською мовами. Від імені української діаспори його підготувала та зачитала активістка Українського культурного товариства у Стамбулі Алія Усенова.

Як повідомляв Укрінформ, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент рф володимир путін провели у понеділок, 19 січня, перемовини у мінську. З цього приводу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що за наявною інформацією, не були ухвалені якісь критичні рішення, але про що б вони не домовлялися, Україна до цього готова.

Фото: Українське культурне товариство / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-