СКУ закликав міжнародну спільноту підтримати ініціативу Зеленського

СКУ закликав міжнародну спільноту підтримати ініціативу Зеленського "Зерно з України"

Укрінформ
Перший Віцепрезидент Світового конгресу українців (СКУ) Стефан Романів закликав світ підтримати ініціативу Президента Володимира Зеленського "Зерно з України" (Grain from Ukraine) щодо постачання українського продовольства до країн Африки й Азії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Стефан Романів порівняв сьогоднішню ситуацію, коли Росія, блокуючи вивіз зерна з портів України, спричиняє голод у світі, зі страшною трагедією, яку пережив український народ 90 років тому.

«У 1932-33 роках Сталін призвів до загибелі мільйонів українців через голодну смерть – Голодомор. Путін зараз робить те саме. Тоді світ сидів мовчки і в деяких випадках заперечував голод. Сьогодні світ не повинен зробити таку ж помилку і допустити ще одну трагедію. СКУ закликає світ зробити все можливе, щоб підтримати Україну в її гуманній акції доставки зерна тим, хто гине від голоду», – сказав він.

Читайте також: Ініціатива Grain From Ukraine вже акумулювала понад $180 мільйонів - Зеленський

Зауважується, що за умовами Grain from Ukraine учасники ініціативи закуповують кораблі з українським зерном, яке відправляється до найвразливіших країн світу для порятунку людей від голоду. За словами Президента України зернову ініціативу вже підтримали понад 20 держав. Зальна сума, акумульована для Grain From Ukraine, становить майже 150 млн доларів. Зокрема, США виділили на підтримку української зернової ініціативи 20 мільйонів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, у 90-ті роковини початку Голодомору Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine, у межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки. 

Про підтримку гуманітарної програми Grain from Ukraine заявили вже понад 30 країн і міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-