У Мадриді українці провели демонстрацію до Дня Гідності та Свободи

У Мадриді українці провели демонстрацію до Дня Гідності та Свободи

Фото
Укрінформ
На одній з центральних площ Мадрида напередодні відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи відбулася демонстрація за участю представників українських громадських організацій та Посольства.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило  Посольство України в Іспанії.

«Метою акції було віддати шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Світовий конгрес українців вшановує День гідності та свободи

Перший секретар Посольства С. Соловей у своєму зверненні наголосив на тому, що Помаранчева революція у 2004 році та Революція Гідності у 2013 є одними з ключових моментів історії України, виявом здатності до консолідації суспільства, готовності обстоювати базові демократичні свободи та людську гідність, брати на себе відповідальність за власний вибір.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих під час згаданих доленосних для України подій, а також воїнів, які полягли, захищаючи незалежність та суверенітет нашої держави перед обличчям російської агресії.

Як повідомлялося, в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Фото: Embajada de Ucrania en el Reino de España / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-