Українські аудіогіди мають з'явитися ще у двох музеях Австрії – посольство

Українські аудіогіди мають з'явитися ще у двох музеях Австрії – посольство

Укрінформ
У п’яти провідних музеях і галереях столиці Австрії уже є україномовні аудіогіди, також проводиться робота щодо їх відкриття в Імператорській скарбниці у Відні та в музеї Зальцбурга.

Про це повідомляє у Фейсбуці Посольство України в Австрії, передає Укрінформ.

«Посольство України в Республіці Австрія разом з австрійськими партнерами працює над відкриттям наступного україномовного аудіогіда в Імператорській скарбниці Австрії SCHATZKAMMER та одному з музеїв міста Зальцбург», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже у 32 країнах з'явилися 50 україномовних аудіогідів. У Відні вони є в п’яти місцях. Зокрема, у Музеї Гундертвассера, де представлена єдина у світі постійна виставка робіт митця та проводяться регулярні тимчасові виставки інших художників; у галереї Верхній Бельведер – палаці у стилі бароко та з понад 800-літньою історією мистецтва з шедеврами Клімта, Шиле, Функе, Мессершмідта та Ван Гога.

Україномовні аудіогіди є також у картинній галереї ALBERTINA, Музеї історії мистецтв, палаці Шенбрунн.

Для вимушених переселенців з України до Австрії є можливість оформити так званий «Культурний паспорт» (Kulturpass), який дає змогу відвідувати переважну більшість музеїв безплатно.

Як повідомлялося, втілення проєкту зі створення аудіогідів українською мовою у культурних пам'ятках світу за ініціативою першої леді України було розпочато у 2020 році. Це спільний проєкт дружини Президента та Міністерства закордонних справ, який реалізується завдяки співпраці з посольствами та консульствами України у світі.

Перша Леді України Олена Зеленська повідомила, що станом на 16 листопада 50 україномовних аудіогідів з’явилися у місцях надзвичайного культурного та історичного значення 32 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-