Україномовні аудіогіди вже з’явилося у 32 країнах – Зеленська

Україномовні аудіогіди вже з’явилося у 32 країнах – Зеленська

Фото
Укрінформ
50 україномовних аудіогідів з’явилися у місцях надзвичайного культурного та історичного значення 32 країн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Перша Леді України Олена Зеленська.

Також вона розповіла про останні чотири аудіогіди, які відкрилися нещодавно.

«Азербайджан, історико-художній заповідник «Гобустан». Унікальне місце, де знайдено понад 6 тисяч наскельних малюнків. Одне з перших на планеті, де зародилося мистецтво», – написала пані Зеленська.

Також україномовний аудіогід з’явився у костелі Святого Мартіна у Словаччині – найбільшому готичному храму Братислави. Це найважливіша церква словацької столиці, яку відвідують мільйони туристів.

Крім того, Перша Леді України нагадала, що в Осло, столиці Норвегії, запрацювали одразу два аудіогіди: на автобусному турі Oslo Hop-оn Hop-оff bus, де він вже пройшов тестування серед українців, яких прихистила країна, та в Музеї Фрама з унікальною експозицією, присвяченою полярним експедиціям.

«На черзі обов’язково нові пам’ятки й нові аудіогіди українською. Для всіх українців, які перебувають у цих країнах, – щоб вони могли повністю зануритись у їхню культуру, щоб відчували: тут їм раді. І водночас для всього світу – щоб українська мова звучала в ньому на повні груди», – додала вона.

Олена Зеленська подякувала всім, хто долучається до впровадження, зокрема Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, українським посольствам у цих країнах та їхнім урядам за те, що це стало можливим.

Як повідомляв Укрінформ, перший в естонських музеях україномовний аудіогід презентували в Талліннському музеї лицарських орденів.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-