У Таллінні презентували перший у музеях Естонії україномовний аудіогід

У Таллінні презентували перший у музеях Естонії україномовний аудіогід

Фото
Укрінформ
У Талліннському музеї лицарських орденів презентували перший в естонських музеях україномовний аудіогід.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонії.

Захід відбувся з метою реалізації ініціативи Першої Леді України пані Олени Зеленської та за підтримки Посольства України.

Читайте також: Український аудіогід запрацював у швейцарському Базелі

«Презентувала аудіогід директор музею Катерина Лапіньш, яка висловила підтримку боротьбі українського народу проти російської агресії, наголосила на актуальності започаткування практики використання українськомовних гідів для забезпечення культурних потреб українців, зокрема тих, які тимчасово перебувають на території Естонії, рятуючись від російського агресора, а також поінформувала стосовно планів подальшого розвитку культурного співробітництва з українськими музеями», – йдеться в дописі.

У диппредставництві також розповіли, що серед майбутніх спільних планів музею та Посольства – виставка українських орденів, а також спільне видання каталогу українських державних нагород.

Читайте також: В Осло запустили україномовний аудіогід на автобусному турі

У своїй промові посол України в Естонії Мар’яна Беца наголосила на важливості забезпечення культурних потреб українців, що мешкають в Естонії, і висловила впевненість, що це лише перший крок у практиці втілення україномовних гідів в естонських музеях.

Пані посол також вчергове висловила щиру вдячність естонській стороні за всебічну підтримку, яку Естонія, естонський народ надають Україні в її боротьбі за незалежність та у справі захисту демократичних цінностей всієї Європи.

Нагадаємо, втілення проєкту зі створення аудіогідів українською мовою в культурних пам'ятках світу за ініціативою першої леді України розпочалося у 2020 році. Вже запущено понад 40 таких аудіоекскурсій у більш як 30 країнах. Зокрема вони діють у Колізеї (Італія), Версалі (Франція), галереї Альбертіна (Австрія), палаці Долмабахче (Туреччина), Лондонському Тауері, Палаці Сансусі (Потсдам, Німеччина) тощо.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-