Українську книжкову поличку відкрили в одному з міст Франції

Українську книжкову поличку відкрили в одному з міст Франції

Фото
Укрінформ
Українська книжкова поличка з’явилася у Медіатеці імені Жана Моне (Médiathèque Jean-Monnet) у французькому місті Буа-Коломб.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Український культурний центр у Франції (Centre Culturel d'Ukraine en France).

«Відтепер, українці у Буа-Коломб матимуть можливість приходити до бібліотеки та разом зі своїми дітьми читати книжки рідною мовою та трошки доторкнутись до рідного дому», – йдеться у дописі.

Бібліотека розташована за адресою: Médiathèque Jean-Monnet Centre Charlemagne, 7, rue Félix-Braquet. Деталі – за посиланням.

Український культурний центр подякував Save Ukraine та Українському католицькому університету UCuniversity за реалізацію проєкту та можливість зберегти українську культурну спадщину у Франції.

Також подяка висловлена Франції та місту Буа-Коломб за солідарність та підтримку, яку вони щодня надають українцям.

Зауважимо, що проєкт «Українська книжкова поличка» ініційований Першою леді України Оленою Зеленською спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України, а також Українським інститутом книги.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках ініціативи «Українська книжкова поличка» дружина посла України у Франції Наталя Омельченко передала до Національної бібліотеки імені Франсуа Міттерана близько 60 примірників літератури українською, англійською та французькою мовами.

Фото: Centre Culturel d'Ukraine en France / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-