Українські книжки передали до двох великих бібліотек Франції

Українські книжки передали до двох великих бібліотек Франції

Фото
Укрінформ
У рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської “Українська книжкова поличка” дружина посла України у Франції Наталя Омельченко передала до Національної бібліотеки імені Франсуа Міттерана близько 60 примірників літератури українською, англійською та французькою мовами.

Про це посольство України у Франції повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що книжки було вручено завідувачу відділу світової літератури департаменту літератури та мистецтв Національної бібліотеки імені Франсуа Міттерана Клеману Фреліхер-Ше. Тепер ці видання поповнять полиці Національної бібліотеки ім. Ф. Міттерана та Університетської бібліотеки мов і цивілізацій.

Бібліотека ім. Ф. Міттерана завдяки своїй місії збору, архівування та реставрації спадщини попередніх колекцій та нових пожертвувань налічує більше 220 тис. друкованих книг, що дає їй статус однієї з найбільших колекцій світу.

Університетська бібліотека мов і цивілізацій зберігає колекції книг Африки, Азії, Близького Сходу, центральної та східної Балканської Європи, тут налічується близько 1,5 млн документів 350 мовами світу.

“Українські книги, передані цим бібліотекам, стануть частиною їхніх колекцій”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Найбільша наукова бібліотека Хорватії отримала добірку українських книжок

Дружина посла України домовилася із Фреліхер-Ше про подальшу співпрацю у напрямку розширення українського книжкового фонду Франції, зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у бібліотеках Європи одна за одною відкриваються “Українські книжкові полички”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-