Найбільша наукова бібліотека Хорватії отримала добірку українських книжок

Найбільша наукова бібліотека Хорватії отримала добірку українських книжок

Фото
Укрінформ
Посол Василь Кирилич спільно з міністеркою культури та медіа Хорватії пані Ніною Обулєн-Коржінек передав Національній та університетській бібліотеці Загреба добірку українських книжок.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Хорватія. 

Подія відбулася в рамках проєкту Першої леді України пані Олени Зеленської «Українським дітям – українську книгу». Національна бібліотека стала вже 224-ю бібліотекою Хорватії, яка отримала українські книжки.

За повідомленням, Обулєн-Коржінек підтвердила попередні домовленості про заснування в Національній бібліотеці «материнського» осередку української книги в Хорватії та призначення бібліотекарем цього осередку українця чи українки.

Зауважується, що наступний етап формування бібліотеки української книги в Хорватії – вивчення запитів українців, формування відповідно до цих запитів добірок книг та їх передача адресатам.

“У рамках проєкту «Українським дітям – українську книгу» заплановано також проведення семінарів із залученням українських вчителів з метою підтримання активної різнотематичної комунікації українською мовою в хорватському середовищі”, – додали у Посольстві.

Нагадаємо, Товариство українців Швейцарії повідомило про передачу двохсот примірників української художньої літератури у два культурні центри у Женеві.

Фото: Embassy of Ukraine to the Republic of Croatia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-