СКУ привітав посилення фінансової підтримки України з боку ЄС

СКУ привітав посилення фінансової підтримки України з боку ЄС

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) вітає нещодавні рішення країн-членів Євросоюзу щодо зміцнення підтримки України впродовж прийдешнього зимового сезону, а також нові кроки у реалізації ініціатив з повоєнної відбудови країни. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Ми вітаємо конкретні кроки інституцій ЄС та Німеччини, яка нині головує у G7, спрямовані на підтримку та довгострокову відбудову України. Ми також підтримуємо заяву канцлера Олафа Шольца, який окреслив необхідність впровадження нового «плану Маршала ХХІ століття», щоб відновити Україну від наслідків жорстокої російської військової агресії», – заявив Президент СКУ Павло Грод. 

Читайте також: Президент СКУ вважає донесення правди найкращим способом боротьби з пропагандою

Він наголосив, що Україна чітко та недвозначно заявила про свої наміри долучитись до ЄС. Народ України сьогодні захищає не лише свободу та незалежність своєї країни, але також і своє право йти європейським шляхом та жити у вільному демократичному світі як складова частина Об’єднаної Європи.

«Тож демонстрація підтримки та конкретні кроки на підтримку України зі сторони ЄС сьогодні є особливо важливими. Ми щиро дякуємо європейським лідерам за тверду проукраїнську позицію!», – продовжив пан Грод.

У СКУ нагадали, що під час нещодавньої конференції з відновлення України, яка відбулася у Берліні, європейські лідери підтвердили свою тверду підтримку Україні перед обличчям неспровокованої загарбницької війни, яку розв’язала російська федерація, а також свою відданість намірам впровадити програми коротко- середньо- та довгострокової підтримки України. ЄС також продовжить підтримувати Україну поза її нагальними потребами та на шляху її вступу до Європейського Союзу. 

Читайте також: Світовий конґрес українців закликав світ заморожувати активи рф

За словами канцлера Шольца, новий «план Маршала» має бути інклюзивним глобальним процесом, який залучить численних стейкхолдерів, публічний та приватний сектори, міжнародні організації. Німецький лідер також наголосив, що Німеччина підтримує повноцінне членство України у ЄС та її реконструкцію з урахуванням майбутньої ролі України як основного експортера зеленої енергетики на континенті. 

Своєю чергою, президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн укотре підтвердила тверду підтримку Брюсселем європейських устремлінь України. Пані фон дер Ляєн також заявила, що опрацьовує з країнами-членами ЄС програму щомісячної підтримки України у розмірі 1,5 млрд євро на період війни, що у 2023 році складе сумарно до 18 млрд євро. 

Як повідомляв Укрінформ, СКУ закликав союзників по всьому світу пришвидшити поставки засобів протиповітряної та протиракетної, щоб максимально закрити небо над Україною та зупинити ракетний терор раз і назавжди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-