У латвійському місті Вентспілс відкрили недільну школу для українських дітей

У латвійському місті Вентспілс відкрили недільну школу для українських дітей

Фото
Укрінформ
У латвійському місті Вентспілс відкрили недільну школу для українських дітей з родин вимушено переселених осіб, у якій організовані різні освітньо-культурні заходи, а також проведення уроків латиської мови.  

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії.

У церемонії відкриття взяв участь посол України Олександр Міщенко разом з Віцемером Вентспілса Айго Гутманісом та першим заступником виконавчого директора міської ради Каспарсом Вітенбергсом.

За повідомленням, пан посол під час відкриття цієї недільної школи відзначив подяками Посольства України керівницю Українського культурного товариства «Кобзар» міста Вентспілс Марію Антонову та т.в.о. директора Вентспілського туристично-інформаційного центру Dace Kalsere за особисту принципову позицію на підтримку України у боротьбі з російською агресією, а також за суттєвий внесок у справу надання матеріально-технічної допомоги Збройним Силам України, гуманітарної допомоги цивільному населенню України та підтримку українців, які отримали тимчасовий притулок у Латвії внаслідок нападу росії на Україну.

Читайте також: У Латвії презентували документальний фільм про українських біженок

Крім цього, Олександр Міщенко відвідав Центр гуманітарної підтримки українців, які наразі перебувають у Вентспілсі як тимчасово переміщені особи з України. Ознайомився з роботою Центру з надання допомоги українським громадянам як в соціальній, так і в гуманітарній сферах.

Далі посол відвідав одне з місць розміщення тимчасово переміщених українців у місті Вентспілс, де поспілкувався з нашими громадянами та відповів на питання щодо їх перебування в Латвії.

Дипломат передав українські дитячі книги, які були передані Посольством Латвійської Республіки в Україні та Православною церквою України, та які були придбані Управлінням соціального служіння та благодійності «Елеос-Україна» за сприяння меценатів Православної Церкви України.

Окрім того, для найменших українців дошкільного віку передав дитячі книги, які були надруковані в Латвії, в рамках проєкту «Книжки без кордонів», що відбувається під патронатом Першої леді України Олени Зеленської.

Нагадаємо, у латвійському місті Юрмала урочисто відкрили табір для українських дітей тих співробітників Національної поліції України, які були поранені, та тих, які загинули внаслідок бойових дій з російським агресором.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-