У Юрмалі відкрили табір для дітей захисників України

У Юрмалі відкрили табір для дітей захисників України

Фото
Укрінформ
У латвійському місті Юрмала урочисто відкрили табір для українських дітей тих співробітників Національної поліції України, які були поранені, та тих, які загинули внаслідок бойових дій з російським агресором.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Латвії.

За повідомленням, 24 дитини з Маріуполя, Харкова, Сум, Чернігова, Херсону й інших українських міст, а також шестеро дорослих осіб з України у супроводі, в тому числі співробітників Національної поліції України, перебуватимуть в таборі в Юрмалі, під час якого візьмуть участь в різних культурних, спортивних та оздоровчих заходах.

Зауважується, що цей табір для українських дітей був спеціально організований на базі спортивно-оздоровчого комплексу Міністерства внутрішніх справ Латвії, Державною поліцією Латвії за підтримки латвійського молодіжного військово-патріотичного центру.

На церемонії відкриття табору були присутні Посол України Олександр Міщенко, Міністр внутрішніх справ Латвії Крістапс Еклонс, керівник Державної поліції Латвії Армандс Рукс, старший експерт з питань міжнародного військово-релігійного співробітництва Національних збройних сил Ельмарс Плявіньш, представники молодіжного центру та представники Ризької Української школи. Урочисте відкриття дитячого табору розпочалося з виконання гімнів України та Латвії.

Під час заходу Посол Олександр Міщенко висловив вдячність Латвійській Державі, а також Міністерству внутрішніх справ та Державній поліції Латвії за всебічну підтримку українського народу в боротьбі з російським агресором, за організацію дитячого табору для дітей з України та надану можливість для наших дітей цікаво, з користю провести час в Латвії та познайомитись з латвійської культурою.

У Посольстві розповіли, що під час перебування українських дітей у цьому таборі з ними також будуть знаходитись латвійські підлітки, які є членами військово-патріотичного центру при Національній гвардії Латвії.

«Співробітниці Національної поліції України, які разом з дітьми, прибули до Латвії передали латвійській стороні як подарунок осколки боєприпасів та уламки ракет, якими кожного дня терористична росія обстрілює українські міста та села, а також передали екземпляр плитоноски та сухпайка військових рф, які залишилися після звільнення українських територій від російських окупантів», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, творча група, в яку зібралися українки, що переїхали до Латвії, та латвійські мешканки, зняла 45-хвилинний документальний фільм «Життя, яке ми не обирали», в котрому сім українських жінок-біженок розповідають про російську агресію.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-