У Латвії презентували документальний фільм про українських біженок

У Латвії презентували документальний фільм про українських біженок

Укрінформ
Творча група, в яку зібралися українки, що переїхали до Латвії, та латвійські мешканки, зняла 45-хвилинний документальний фільм "Життя, яке ми не обирали", в котрому сім українських жінок-біженок розповідають про російську агресію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фільм "Життя, яке ми не обирали / A Life We Did Not Choose" був презентований в суботу в рамках програми Ризького міжнародного кінофестивалю / Riga IFF-2022 - INDUSTRY SCREENINGS ("Галузеві покази")

Героїнями стрічки стали: Оксана (двоє дітей, пережили окупацію у Вишгородському районі Київщини); Ольга (двоє дітей, до 2014 року мешкала з родиною в Луганську, після окупації міста переїхали до Херсона, звідки також довелося виїжджати); Тетяна(двоє дітей, перебували в окупації в Херсоні); Валентина (двоє дітей, Маріуполь, пережили блокаду, окупацію); Інна (одна дитина, перебували в окупації в Херсоні); Людмила(зруйнований будинок, виїхала із Сєвєродонецька); Маргарита (є маленька донька, на 24 лютого була вагітною, виїхали з Рубіжного Луганської області).

Працюють над стрічкою: тимчасово переміщені особи з України - Інна Ковальчук (режисерка, сама півтора тижня перебувала в окупації на Київщині), Тетяна Рубан (продюсерка), а також мешканки Латвії – Олена Величко (режисерка), Юлія Кабіцина-Каб’єр (продюсерка). Офіційна прем’єра фільму відбудеться 24 листопада у приміщенні Латвійської Національної Бібліотеки ("Замок Світла").

Програма INDUSTRY SCREENINGS ("Галузеві покази") – добірка фільмів з країн Балтії та України, які нещодавно зроблені або знаходяться в стані доопрацювання. Вони демонструються професійній аудиторії для ознайомлення з найновішими роботами.

Як повідомляв напередодні Укрінформ, документальний проєкт українського режисера Олександра Косяка «Сонце світить, та не гріє» став переможцем конкурсу SHORT RIGA Test Screenings, він отримав нагороду «BB Posthouse» – виділення 3000 євро на послуги постпродакшну.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-