Перша леді Литви та королева Бельгії відвідали Український центр у Вільнюсі

Перша леді Литви та королева Бельгії відвідали Український центр у Вільнюсі

Фото
Укрінформ
Перша леді Литви Діана Наусєдєнє та королева Бельгії Матильда відвідали українське серце Литви – Український центр (Ukrainos centras) для вимушених переселенців у Вільнюсі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

«Під час цієї теплої зустрічі Перша леді Литви та королева Бельгії Матильда поспілкувались з українськими родинами, які змушені були покинути рідні домівки через повномасштабне вторгнення рф в Україну та знайшли прихисток у Литовській Республіці», – йдеться в дописі.

Своєю чергою керівник Українського центру Альгірдас Кумжа розповів про історію створення та особливості функціонування центру, що став куточком рідної Батьківщини для тимчасово переміщених громадян України.

Читайте також: Перша леді Литви вшанувала подвиг українських героїв в Українському центрі у Вільнюсі

«Почесні гості відчули неймовірну атмосферу «Українського центру», оглянули виставку дитячих малюнків, послухали українські пісні у виконанні українського аматорського хору під керівництвом Надії Адамчук та дитячих творчих колективів, які займаються в центрі», – повідомили у диппредставництві.

Посол України у Литві Петро Бешта, вітаючи королеву Бельгії Матильду в Українському центрі, подякував Її Величності за цей важливий візит та особливу увагу до українських родин, а також вкотре висловив вдячність Першій леді Литви Діані Наусєдєнє за непохитну підтримку, небайдужість та щиру турботу про громадян України у Литві.

Нагадаємо, Український центр у Вільнюсі було створено за ініціативи та під патронатом Першої леді України Олени Зеленської та Першої леді Литви Діани Наусєдєнє у червні 2022 року.

Фото: Посольство України в Литві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-