СКУ підтримав прем’єру стрічки «Свобода у вогні» на кінофестивалі в Торонто

СКУ підтримав прем’єру стрічки «Свобода у вогні» на кінофестивалі в Торонто

Укрінформ
Президент СКУ Павло Ґрод та президент Конґресу українців Канади Леся Хичій відвідали на Міжнародному кінофестивалі в Торонто TIFF прем’єру документальної стрічки українського режисера Євгена Афінєєвського Freedom on Fire – «Свобода у вогні».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Світового конґресу українців.

Зауважується, що СКУ підтримав цей показ. «Вітаємо Євгена Афінєєвського та його команду з продюсуванням епічного фільму «Свобода у вогні».  Дякуємо Посольству України та Юлії Ковалів за спільну організацію показу разом зі Світовим конґресом українців»,  – написав Ґрод на своїй фейсбук-сторінці.

Він назвав стрічку зворушливою, втім надихаючою розповіддю про боротьбу України за її свободу.

«Фільм уособлює справжню хоробрість і стійкість українського народу та ілюструє  фундаментальну відмінність між росіянами та українцями  – бажання бути вільними та відважними. Слава Україні!», – додав Ґрод.

«Свобода у вогні» (Freedom on Fire) – це продовження фільму знаменитого режисера “Зима у вогні” 2015 року: Боротьба України за свободу. Стрічка розповідає про перші етапи неспровокованого та варварського вторгнення росії 24 лютого 2022 року. 

Нагадаємо, у Канаді діаспора організувала благодійний концерт до Дня Незалежності України, завдяки якому вдалося зібрати близько 7 тис. доларів для допомоги Збройним Силам України.

Фото: ukrainianworldcongress.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-