Україна домовилася зі Швейцарією про представлення своїх інтересів у росії – МЗС

Україна домовилася зі Швейцарією про представлення своїх інтересів у росії – МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України досягло принципової домовленості із Швейцарією про представлення українських інтересів на території росії.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка.

«На доручення Президента України МЗС досягло принципової домовленості зі Швейцарією про представлення українських інтересів на території росії. Вибір на користь Швейцарії був зроблений через її великий досвід виконання таких функцій, і ми вдячні швейцарському уряду за готовність надати свої послуги», - зазначив він.

Ніколенко зауважив, що МЗС докладає максимум зусиль для захисту інтересів громадян України в росії. Допомоги потребують сотні тисяч українців, які були незаконно вивезені із тимчасово захоплених російською армією українських міст та сіл, зокрема діти, також багато наших громадян опинилися на російській території без документів. Водночас речник звернув увагу на той факт, що українські дипломатичні установи на території рф відсутні.

Читайте також: Від початку повномасштабної війни загарбники депортували понад 5,7 тисячі українських дітей

Ніколенко підкреслив, що модальності представлення Швейцарією інтересів України в рф визначатимуться двосторонньою угодою. Але відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, згоду на представлення Швейцарією інтересів України в росії має надати приймаюча сторона. Речник міністерства пообіцяв поінформувати про деталі після завершення цього процесу.

Як повідомлялося, МЗС України веде перемовини з посольством Швейцарії у рф про надання консульських послуг у росії українцям, які втратили документи.

Україна у день повномасштабного вторгнення рф 24 лютого оголосила про розрив дипломатичних відносин із росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-