Від початку повномасштабної війни загарбники депортували понад 5,7 тисячі українських дітей

Від початку повномасштабної війни загарбники депортували понад 5,7 тисячі українських дітей

Укрінформ
Станом на 1 серпня, внаслідок війни рф проти України 693 дитини поранені, 358 загинули, 203 зникли безвісти. Щонайменше 5 754 дитини примусово переміщені чи депортовані.

Про це на брифінгу сказала радниця - уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, передає Укрінформ.

“Станом на сьогодні, 693 дитини поранені, 358 загинули, 203 зникли безвісти. І щонайменше 5 754 примусово переміщених та депортованих”, - сказала Герасимчук.

За її словами, правоохоронці знайшли 4 039 дітей, котрі були в розшуку, 47 дітей вдалося повернути з депортації. І це за умови того, що країна-агресор заявляє щонайменше про 450 тисяч переміщених та депортованих на територію росії дітей.

“І нам вони наших дітей не мають наміру повертати. Україна ніколи раніше не стикалася з подібною загрозою життю і свободам дитини. Тому зараз як ніколи важливо отримувати про них інформація максимально вичерпну та оперативну, щоб фіксувати, розслідувати злочини і рятувати”, - наголосила Герасимчук.

Читайте також: У Києві Червоний Хрест влаштував день психологічного розвантаження для дітей і дорослих

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацював портал "Діти війни", мета якого - інформування про дітей, які постраждали внаслідок російської агресії, встановлення їх місцезнаходження та повернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-